Praktijk voor tandheelkunde & mondhygiëne

Met ruim 40 jaar ervaring implementeren wij kwalitatief hoogstaande tandheelkunde in een breed georiënteerde praktijk waarbij meerdere disciplines elkaar versterken. Van reguliere tandheelkunde en mondhygiëne, tot behandeling van angstpatiënten. Door continue innovatie van onze technieken, hebben we meer tijd om u persoonlijke aandacht te geven en een tandartsbezoek voor u zo plezierig en soepel mogelijk te laten verlopen.

In onze tandartsenpraktijk in het mooie Leudal bent u van harte welkom voor reguliere tandheelkunde, mondhygiëne, kroon & brugwerk, Implantologie, orthodontie, esthetische tandheelkunde en prothetiek. 

Nieuwe patiënt
Als nieuwe patiënt komt u de eerste keer voor een intake/kennismaking. We bepreken uw wensen, belangen en zorgvraag. Wat is voor u belangrijk? Aan de hand van deze intake wordt een zorgplan opgesteld en bespreken we samen met u het vervolgtraject.  We hebben meerdere tandartsen, preventie assistentes en mondhygiënistes in huis, uw favoriete behandelaar kiest u uiteraard zelf. Komt u uit Haelen, Roggel, Heythuysen, Horn, Neer of andere dorpen uit de gemeente Leudal, Maasgouw, Peel & Maas, Roerdalen of Echt & Susteren, wij nemen nog nieuwe patiënten aan en verwelkomen u graag. 

Preventie & mondhygiëne
Veel aandacht gaat tegenwoordig uit naar het preventief onderhouden van het gebit. Voorkomen in plaats van genezen. Goede mondhygiëne en regelmatig het gebit grondig laten reinigen zorgt er voor dat dure restauraties voorkomen worden. Door een regelmatig bezoek aan de preventie assistent of mondhygiënist kunnen we tandvleesproblemen in een vroeg stadium aanpakken en daarmee het risico op het vroegtijdig verliezen van uw tanden beperken.

Kinderen & ons kidsplan
We vinden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met de tandarts. Kom daarom vanaf de de kleuterleeftijd 2x per jaar op controle met uw kind zodat het vertrouwt raakt met de praktijk. Via een leuk en leerzaam welkomstpakket maken we kinderen spelenderwijs bewust van goed mondzorggedrag. Mondzorg voor kinderen tot 18 jaar wordt bijna altijd vergoed door de basisverzekering. Dit gaat niet af van het eigen risico.

Prothetiek
We hebben een eigen prothetist in de praktijk voor het vervaardigen van volledige boven en onder protheses, protheses op implantaten (klikgebit) gedeeltelijke protheses en frame protheses.

 

Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde wordt niet uitsluitend uit esthetisch oogpunt, maar ook uit praktisch oogpunt uitgevoerd, bijvoorbeeld het verbeteren van het eetcomfort en het behouden van tanden en kiezen. Als tanden en kiezen vaak gevuld zijn, als een tand beschadigd is door een ongeluk of als er na het afbreken van een kies te weinig houvast is om deze opnieuw te vullen, kan er een kroon gemaakt worden.

Bleken
Tanden bleken is hip. Een mooie witte glimlach wil iedereen wel. Toch is er veel schade en misleiding door commerciële bleeksalons. Wees zuinig op uw gebit en laat u goed voorlichten. In onze tandartsenpraktijk bleken wij veilig en professioneel met Philips Zoom.  Wilt u onze informatiefolder en een prijsopgave ontvangen? Mailt u ons dan op: info@finckentandartsen.nl 

Kroon
Kronen en bruggen zijn bedoeld voor het verstevigen van verzwakte tanden en kiezen en het uitbreiden van het kauwcomfort door middel van een vaste voorziening. De tand of kies wordt rondom en van boven omslepen, zodat de kroon in zijn geheel over het resterende gedeelte van de tand kan worden geplaatst. Omdat een kroon uit één geheel bestaat, zorgt dit voor meer stevigheid. Tevens kan de kleur en vorm worden aangepast, hierdoor ontstaat er ook een esthetische vooruitgang.

Brug
Een brug is in principe dezelfde opbouw als een kroon, alleen kan hier een missende tand worden vervangen door een “kunst” tand (dummy). Een brug bestaat altijd uit minimaal drie delen/tanden.

Facings
Facings zijn kleine porseleinen schildjes voor over de tanden. Met facings kunnen we de kleur aanpassen en kleine vorm-correcties doorvoeren. De tanden worden van de voorkant en zijkant iets beslepen, zodat de schildjes hier overheen kunnen worden geplaatst.

Orthodontie door middel van Invisalign – TIJDELIJK GRATIS INTAKE! 
In onze praktijk kunt u ook terecht voor orthodontie. Voor volwassenen en tieners maken we gebruik van de Invisalign GO. Invisalign GO is een onzichtbare beugel die een behandeltraject van maar maximaal negen maanden kan realiseren. De doorzichtige aligners (hoesjes) draagt u 22 uur per dag en zijn heel eenvoudig in en uit te doen waardoor u uw mondhygiëne goed op peil kunt houden. Eerst maken we een digitale afdruk met de Trios scanner waardoor ouderwets happen niet meer nodig is. Vervolgens kunnen we met de ClinCheck technologie een digitaal behandelplan samenstellen met een visualisatie van hoe uw glimlach er na de behandeling uit komt te zien. TIJDELIJKE ACTIE: GRATIS INVISALIGN INTAKE! We bekijken of uw gebit geschikt is voor de INVISALIGN GO en u krijgt duidelijke informatie en een begroting mee. Deze intake is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. Maak snel een afspraak onder vermelding van GRATIS INTAKE INVISALIGN via 0475-582442. 

Implantologie & Chirurgie

Implantologie
Naast reguliere,  cosmetische tandheelkunde en orthodontie kunt u in onze praktijk ook terecht voor Implantologie.  Een implantaat is een tandwortelvervanger, die in het kaakbot wordt geplaatst tijdens een kleine chirurgische ingreep. De meeste implantaten zien er uit als een schroef en zijn gemaakt van titanium, zirkonium of een combinatie van deze materialen. Het implantaat is een sterke basis voor een implantaatkroon, implantaatbrug of kunst(klik)gebit.

Chirurgie
Door onze brede kennis en de modernste apparatuur kunnen wij zelf chirurgische ingrepen uitvoeren zoals het verwijderen van verstandskiezen.

Orthodontie

Orthodontie
In onze praktijk nemen wij nog nieuwe orthodontie patiënten aan. Zoekt u een orthodontist voor uw kind of wilt u een second opinion dan bent u van harte welkom. Wij organiseren met regelmaat na schooltijd een gratis Second Opinion spreekuur en een zogenaamd “puppy spreekuur”. Het gratis “puppy spreekuur” is speciaal voor het screenen van jonge kinderen. Een beugel is niet goedkoop en zorgverzekeraars hebben vaak een wachtjaar.  De orthodontist geeft dan advies of er een beugel nodig is en over wanneer te starten. Zo bent u voorbereid en weet u waar u aan toe bent. Bel voor data en tijden: 0475-582442 of maak een afspraak voor een eerste Orthodontie consult.

Team

Frank Fincken

Frank Fincken

Tandarts

Saleh Haidary

Saleh Haidary

Tandarts

Bülent Göktürk

Bülent Göktürk

Tandarts / Implantoloog

Robert Jacobs

Robert Jacobs

Klinisch prothese technicus

Ivana Palavra

Ivana Palavra

Mondhygiëniste

Kimberley Keijser

Kimberley Keijser

Preventie assistente & assistente implantelogie

Sharon Cluitmans

Sharon Cluitmans

Preventie-assistente, orthodontie assistente & balie assistente

Venise de Feudis

Venise de Feudis

Paro-preventie assistente

Celine Smeets

Celine Smeets

Preventie-assistente & orthodontie assistente

Hetty Govers

Hetty Govers

Balie assistente

Edita Brulic

Edita Brulic

Praktijkmanager

Werken bij

Ben jij een enthousiaste, flexibele en communicatief sterke tandarts of assistent? Denk je aan een opleiding tot tandartsassistent en zoek je een leer/werkplek of wil je gewoon eens een keertje meekijken of dit vak iets voor je is? Bel dan gerust naar 0475-582442 of mail jouw CV en motivatiebrief naar praktijkmanager@finckentandartsen.nl. Wie weet ben jij dan wel één van onze toekomstige collega’s die met flair ons team komt versterken.

Volg ons op social media of maak meteen een afspraak voor een vrijblijvend consult.