Praktijk voor tandheelkunde & mondhygiëne

Met ruim 40 jaar ervaring implementeren wij kwalitatief hoogstaande tandheelkunde in een breed georiënteerde praktijk waarbij meerdere disciplines elkaar versterken. Van reguliere tandheelkunde en mondhygiëne, tot behandeling van angstpatiënten. Door continue innovatie van onze technieken, hebben we meer tijd om u persoonlijke aandacht te geven en een tandartsbezoek voor u zo plezierig en soepel mogelijk te laten verlopen.

In onze tandartsenpraktijk bent u van harte welkom voor reguliere tandheelkunde, mondhygiëne, kroon & brugwerk, Implantologie, orthodontie, esthetische tandheelkunde en prothetiek. 

Nieuwe patiënt
Als nieuwe patiënt komt u de eerste keer voor een intake/kennismaking. Ter plekke worden uw wensen, belangen en zorgvraag besproken. Wat is voor u belangrijk? Aan de hand van deze intake wordt een zorgplan opgesteld en gezamenlijk de vervolgbehandelingen met u besproken. We hebben meerdere tandartsen, preventie assistentes en een mondhygiëniste in huis, uw favoriete behandelaar kiest u uiteraard zelf! 

Prothetiek
We hebben een eigen prothetist in de praktijk voor het vervaardigen van volledige boven en onder protheses, protheses op implantaten (klikgebit) gedeeltelijke protheses en frame protheses.

Chirurgische ingrepen

Door onze brede kennis en de modernste apparatuur kunnen wij zelf chirurgische ingrepen uitvoeren zoals het verwijderen van verstandskiezen en het uitvoeren van wortelpuntoperatie’s.

Wortelpuntoperatie
Soms is een zenuwkanaalbehandeling (wordt ook wel wortelkanaalbehandeling genoemd) niet afdoende om de ontsteking aan een tand of kies te bestrijden en adviseert uw tandarts een wortelpuntoperatie (Apex resectie). Voor de behandeling kunt u in onze praktijk terecht en hoeft u niet naar de kaakchirurg. Onder lokale verdoving wordt een sneetje gemaakt in het tandvlees zodat de ontsteking aan de punt van de wortel kan worden weggehaald.

Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde wordt niet uitsluitend uit esthetisch oogpunt, maar ook uit praktisch oogpunt uitgevoerd, bijvoorbeeld het verbeteren van het eetcomfort en het behouden van tanden en kiezen. Als tanden en kiezen vaak gevuld zijn, als een tand beschadigd is door een ongeluk of als er na het afbreken van een kies te weinig houvast is om deze opnieuw te vullen, kan er een kroon gemaakt worden.

Bleken
We kunnen uw tanden veilig bleken in de praktijk via Philips Zoom. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden, een  brochure of begroting. 

Kroon
Kronen en bruggen zijn bedoeld voor het verstevigen van verzwakte tanden en kiezen en het uitbreiden van het kauwcomfort door middel van een vaste voorziening. De tand of kies wordt rondom en van boven omslepen, zodat de kroon in zijn geheel over het resterende gedeelte van de tand kan worden geplaatst. Omdat een kroon uit één geheel bestaat, zorgt dit voor meer stevigheid. Tevens kan de kleur en vorm worden aangepast, hierdoor ontstaat er ook een esthetische vooruitgang.

Brug
Een brug is in principe dezelfde opbouw als een kroon, alleen kan hier een missende tand worden vervangen door een “kunst” tand (dummy). Een brug bestaat altijd uit minimaal drie delen/tanden.

Facings
Facings zijn kleine porseleinen schildjes voor over de tanden. Met facings kunnen we de kleur aanpassen en kleine vorm-correcties doorvoeren. De tanden worden van de voorkant en zijkant iets beslepen, zodat de schildjes hier overheen kunnen worden geplaatst.

Orthodontie door middel van Invisalign
In onze praktijk kunt u ook terecht voor orthodontie. We maken uitsluitend gebruik van de Invisalign. De Invisalign is een onzichtbare beugel die een behandeltraject van maar maximaal negen maanden kan realiseren. De Invisalign draag je 22 uur per dag en is heel eenvoudig in en uit te doen waardoor je jouw mondhygiëne goed op peil kunt houden.

Eerst maken we een digitale afdruk met de Trios scanner waardoor ouderwets happen niet meer nodig is. Vervolgens kunnen we met de ClinCheck technologie een digitaal behandelplan samenstellen met een visualisatie van hoe jouw glimlach er na de behandeling uit komt te zien.

Team

Frank Fincken

Frank Fincken

Tandarts

Welkom! Mijn naam is Frank. Ik sta voor kwalitatief hoogstaande tandheelkundige zorg. Ik vind het een uitdaging om samen met een enthousiast team te bouwen aan een fijne zorgrelatie met onze patiënten 

Iris Körner

Iris Körner

Tandarts

Geboren en getogen in Nederweert en in 2019 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik heb een passie voor tandheelkunde èn voor werken met mensen. Ik werk rustig en stel graag de patiënten op hun gemak. U bent van harte welkom in mijn stoel!

Masha Peerboom

Masha Peerboom

Orthodontie

Hoi! Ik ben Masha. Mijn werk is mijn passie, ik haal graag het beste eruit wat erin zit. Mijn tip? Ruim de kamer op voordat de gasten komen, oftewel begin op tijd, dan ben je ook eerder klaar. Wellicht is er, door deze aanpak, op latere leeftijd niet of nauwelijks een vaste beugel nodig. 

Robert Jacobs

Robert Jacobs

Klinisch prothese technicus

Mijn naam is Robert Jacobs en ik ben Klinisch prothese technicus. Het persoonlijk contact met patiënten en daarnaast het maken van een mooi eindproduct maken mijn vak voor mij tot een van de mooiste beroepen. Doelgericht en in samenspraak met patiënt en tandarts zorgen voor een stralende lach en tevreden mensen dat is mijn uitdaging !

 

Natalie van Herk

Natalie van Herk

Preventieassistente

Ik ben sinds april 2018 werkzaam bij Fincken Tandartsen. Door mijn jarenlange werkervaring zult u mij bijna overal in de praktijk vinden. Aan de stoel, zelfstandig werkend, aan de balie, de sterilisatie en het beheren van de voorraad. Mijn werkzaamheden zijn daarom nooit saai en afwisselend.

Whitley Driessen

Whitley Driessen

Preventieassistente plus

Hoi! Ik ben Whitley. Sinds 2016 ben ik Fulltime werkzaam bij Fincken Tandartsen. Door het continue moderniseren van de praktijk en de technieken kan ik mijzelf blijven ontwikkelen en uitdagen. Inmiddels heb ik de opleidingen  Restauratieve tandheelkunde en Anesthesie succesvol afgerond. U kunt dus ook bij mij terecht voor het vervaardigen van vullingen.

 

Susan van den Boogaart

Susan van den Boogaart

Mondhygiëniste (BE)

Tijdens mijn studie in het Belgische Leuven heb ik stage gelopen bij Fincken Tandartsen. Zelf kom ik uit Roggel dus dit is voor mij een uitstekende plek om mijn carrière voort te zetten. Ik ontvang u graag met veel plezier en zorg samen met u voor een optimale mondhygiëne.

Ivana Palavra

Ivana Palavra

Mondhygiëniste

Ik ben Ivana Palavra, mondhygiëniste. Aandacht voor de patiënt en zijn/haar optimale (mond)gezondheid is iets wat ik heel belangrijk vind. Ik motiveer en begeleid mensen graag in dit proces. Ik krijg vaak terug van mijn patiënten dat ze mijn zachtaardige, doch zorgvuldige manier van behandelen waarderen en dat hun eventuele angst daardoor ook afneemt. Dat is waar ik mijn energie en passie uit haal!

Hamad Al Safadi

Hamad Al Safadi

Tandarts

In 2003 afgestudeerd als tandarts aan de universiteit van Damascus, Syrië. Jarenlang had ik een eigen praktijk maar vanwege de oorlog in mijn thuisland ben ik in 2016 naar Nederland gevlucht. Na mijn staatsexamen Nederlands voltooide ik via aanvullende studies de opleiding aan het Academisch Centrum Tandheelkunde (ACTA) in Amsterdam.Als mijn patiënten tevreden en met een mooie glimlach uit de stoel stappen ben ik simpelweg een gelukkig mens!

Sharon Cluitmans

Sharon Cluitmans

Tandartsassistente

Mijn naam is Sharon. U kunt mij vinden als assistente bij een van onze tandartsen. Daarnaast ontvang ik u graag aan de balie of help ik u zelfstandig aan de stoel. Ik vind het leuk om mensen te helpen naar een gezonde mond. Middels goede begeleiding en voorlichting hoop ik onze patiënten met een goed gevoel naar huis te laten gaan. Hopelijk zie ik u gauw!

Lenny Wildeboer

Lenny Wildeboer

Praktijkmanager

Mijn naam is Lenny. Ik hou mij achter de schermen bezig met management, HR, wet en regelgeving, marketing en  beleid. Na jarenlange ervaring in de hotellerie ben ik terecht gekomen in de gezondheidszorg. Een combinatie waar ik nog iedere dag warm voor loop!

Celine Smeets

Celine Smeets

Tandartsassistente

Ik ben Celine, tandartsassistente. Na een leuke en leerzame stagetijd zette ik mijn carrière voort in deze praktijk. Ik sta bij alle tandartsen aan de stoel en ben mij momenteel aan het ontwikkelen om ook zelfstandig een preventieprogramma te doen.

Eline Schalleij

Eline Schalleij

Balie

Mijn naam is Eline. Bij binnenkomst ontvang ik u graag aan de balie. U kunt met al uw zorgen of vragen bij mij terecht. Ik help u graag!

Venise de Feudis

Venise de Feudis

Tandartsassistente

Enthousiast en leergierig ben ik begonnen aan een nieuw avontuur bij Fincken Tandartsen.  Mijn spontaniteit draagt bij aan een prettige ervaring, ik stel u graag op uw gemak !

Volg ons op social media of maak meteen een afspraak voor een vrijblijvend consult.